Правова (формальна) визначеність в системі властивостей і характеристик позитивного права - Байбак, А. Г.; Baibak, A. H. (Прикарпатський юридичний вісник. - 2018. - Вип. 2 (23), т. 5, ч. 2. - С. 3-8, 2018)
Проведено комплексний аналіз ролі правової (формальної) визначеності в системі властивостей позитивного права. Надано визначення і виокремлено основні ознаки позитивного права. Проаналізовано підходи ряду дослідників до системи основних ознак позитивного права. Розглянуто основні ознаки позитивного права і визначено роль формальної визначеності у функціонуванні означених ознак. Акцентовано увагу на тому, що формальна визначеність позитивного права полягає у точній конкретизації обставин, що породжують правові наслідки, позначенні цих обставин, якостей, притаманних учасникам правовідносин.

The study conducted a comprehensive analysis of the role of legal (formal) certainty in the system of properties of positive law. The definition is given and the main features of positive law are singled out. The approaches of a number of researchers to the system of the main features of positive law are analyzed. The main features of positive law are considered and the role of formal certainty in the functioning of these features is determined. Emphasis is placed on the fact that the formal certainty of positive law lies in the precise specification of the circumstances that give rise to legal consequences, the designation of these circumstances, the qualities inherent in the participants of legal relations.

Проведен комплексный анализ роли правовой (формальной) определенности в системе свойств позитивного права. Дано определение и выделены основные признаки позитивного права. Проанализированы подходы ряда исследователей к системе основных признаков позитивного права. Рассмотрены основные признаки позитивного права и определена роль формальной определенности в функционировании указанных признаков. Акцентировано внимание на том, что формальная определенность позитивного права заключается в точном конкретизации обстоятельств, порождающих правовые последствия, обозначении этих обстоятельств, качеств, присущих участникам правоотношений.
Legal (formal) certainty in the system of properties and characteristics of positive law
Правовая (формальная) определенность в системе свойств и характеристик позитивного права
Байбак, А. Г. Правова (формальна) визначеність в системі властивостей і характеристик позитивного права / А. Г. Байбак // Прикарпатський юридичний вісник. - 2018. - Вип. 2 (23), т. 5, ч. 2. - С. 3-8.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; позитивне право; positive law; позитивное право; визначеність; certainty; определенность; правова визначеність; legal certainty; правовая определенность; формальна визначеність; formal certainty; формальная определенность; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых; ознаки позитивного права; signs of positive law; признаки позитивного права; правова норма; legal norm; правовая норма