Тенденції розвитку економіки України у 2014-2015 рр. та можливі шляхи відновлення економічного зростання - Свєженцев, О. О.; Sviezhentsev, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2637-8883; ResearcherID: I-7090-2016 (Пріоритети розвитку національної економіки в контекстні евроінтеграційних та глобальних викликів: матеріали VIII Міжнародної науково-практичної конференції. - Харків: ХНУБА, 2016.- Ч. 2. - С.300-302, 2016)
В роботі проаналізовано причини падіння експорту до основних ринків збуту українських товарів та причини падіння об’ємів виробництва промисловості, наголошено на необхідності застосування системного підходу щодо прийняття програм та планів розвитку пріоритетних галузей. Аргументовано, що доцільним шляхом до відновлення економічного зростання є стимулювання експорту насамперед високотехнологічних галузей, що може дати максимальний мультиплікативний ефект економічного зростання.

This paper analyzes the causes of the fall of exports to the main markets for Ukrainian goods, and the reasons for the drop in production volumes of the industry. The necessity of a systemic approach, the need of adoption of programs and plans for development of priority sectors is noted. It argues that the appropriate way to restore growth is to stimulate exports mainly high-tech sectors that can give the maximum multiplier effect for economic growth.

В работе проанализированы причины падения экспорта на основные рынки сбыта украинских товаров и причины падения объемов производства промышленности, отмечена необходимость применения системного подхода принятия программ и планов развития приоритетных отраслей. Аргументировано, что целесообразным путем к восстановлению экономического роста является стимулирование экспорта прежде всего высокотехнологичных отраслей, что может дать максимальный мультипликативный эффект экономического роста.
Тенденции развития экономики Украины в 2014-2015 гг. и возможные пути восстановления экономического роста
Development trends of the Ukrainian economy in 2014-2015, and possible ways to restore economic growth
Свєженцев О.О. Тенденції розвитку економіки України у 2014-2015 рр та можливі шляхи відновлення економічного зростання / О.О. Свєженцев // Пріоритети розвитку національної економіки в контекстні евроінтеграційних та глобальних викликів: матеріали VIII Міжнародної науково-практичної конференції. - Харків: ХНУБА, 2016.- Ч. 2. - С.300-302.
Keywords: Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; високотехнологічний експорт; планування економіки; програми розвитку; рецесія; економічне зростання; high-tech exports; economic planning; development programs; recession; economic growth; высокотехнологичный экспорт; планирование экономики; программы развития; рецессия; экономический рост