Знищення транспортного засобу як підстава припинення права власності - Горобець, Н. О.; Gorobets, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2731-9682 (Юридичний науковий електронний журнал. - 2020. - № 3, т. 1. - С. 92-95, 2020)
Висвітлено одну з актуальних проблем інституту права власності – підстав припинення права власності. На теоретичному рівні переосмислено правомочність розпорядження власника та знищення транспортного засобу як підстави припинення права власності у нього. Вказано на невизначеність правового статусу власника з даного питання. Реалізуючи правомочність розпорядження щодо знищення транспортного засобу, власник постає перед проблемою недосконалості законодавства, яке обмежує його в здійсненні свого права. З’ясовано доступні власникові способів знищення транспортних засобів та можливості їх реалізації в умовах сьогодення.

One of the urgent problems of the institution of property rights - grounds for termination of property rights - is highlighted. At the theoretical level, the authority to dispose of the owner and destroy the vehicle as grounds for terminating his ownership has been reinterpreted. The legal status of the owner in this matter is uncertain. When exercising the authority to order the destruction of a vehicle, the owner is faced with the problem of the imperfection of the legislation, which limits him in exercising his right. The ways of destroying vehicles available to the owner and the possibilities of their implementation in today's conditions have been clarified.

Освещена одна из актуальных проблем института права собственности – оснований прекращения права собственности. Теоретически переосмыслено правомочие распоряжения владельца и уничтожение транспортного средства как основания прекращения права собственности у него. Указано на неопределенность правового статуса собственника по данному вопросу. Реализуя правомочие распоряжения по уничтожению транспортного средства, владелец встает перед проблемой несовершенства законодательства, ограничивающего его в осуществлении своего права. Выяснены доступные владельцу способы уничтожения транспортных средств и возможности их реализации в настоящих условиях.
Destruction of a vehicle as a ground for termination of ownership
Горобець, Н. О. Знищення транспортного засобу як підстава припинення права власності [Електронний ресурс ] / Горобець Н. О. // Юридичний науковий електронний журнал. - 2020. - № 3, т. 1. - С. 92-95. - Режим доступу:http://lsej.org.ua/3_2020/22.pdf.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; право власності; property right; право собственности; підстава припинення права власності; grounds for termination of ownership; основание прекращения права собственности; знищення транспортних засобів; destruction of vehicles; уничтожение транспортных средств; утилізація транспортних засобів; disposal of vehicles; утилизация транспортных средств; повноваження власника; authority of the owner; полномочия владельца; законодавство; legislation; законодательство