Інформаційні технології як інструмент захисту прав людини - Виганяйло, С. М.; Vyhaniailo, S. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5350-0728 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 96-99, 2023)
Встановлено, що для забезпечення гарантії базових прав затриманих та унеможливлення безпідставних звинувачень поліцейських розпочато процес впровадження в діяльність Національної поліції України нової системи обліку всіх дій щодо затриманих осіб — системи «Custody Records». Система передбачає, що в ізоляторах буде окрема посада – сustody officer (інспектор з дотримання прав людини). Він спілкуватиметься з затриманим та заповнюватиме електронну базу інформацією, що стосується затриманої особи.

It has been established that in order to guarantee the basic rights of detainees and to prevent baseless accusations by police officers, the process of implementing a new system for recording all actions related to detained persons — the Custody Records system — has been started in the activities of the National Police of Ukraine. The system provides that there will be a separate position in the detention centers - study officer (inspector for compliance with human rights). He will communicate with the detainee and fill the electronic database with information related to the detainee.

Установлено, что для обеспечения гарантии базовых прав задержанных и предотвращения безосновательных обвинений полицейских начат процесс внедрения в деятельность Национальной полиции Украины новой системы учета всех действий по задержанным — системы «Custody Records». Система предполагает, что в изоляторах будет отдельная должность – суstody officer (инспектор по соблюдению прав человека). Он будет общаться с задержанным и заполнять электронную базу информации, касающейся задержанного.
Виганяйло, С. М. Інформаційні технології як інструмент захисту прав людини / Виганяйло Світлана Миколаївна // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 96-99.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; інформаційні технології; information technology; информационные технологии; система Custody Records; захист прав людини; protection of human rights; защита прав человека; кастоді-офіцер