Охорона права громадян на доступ до інформації в сфері публічного управління - Панова, І. В.; Panova, I. V.; Панова Ірина Вікторівна (Правоохоронна функція держави: теоретикометодологічні та історико-правові проблеми : тези доп. круглого столу (м. Харків, 27 жовт. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 161-163, 2017)
Досліджено охорону прав громадян на доступ до інформації в процесі реалізації суб’єктами владних повноважень адміністративної відповідальності як примусового методу публічного управління в інформаційній сфері, тобто в тих випадках, коли відносини, пов’язані із забезпеченням прав громадян на доступ до інформації, регулюються тільки шляхом встановлення адміністративної відповідальності за певні правопорушення. Исследована охране прав граждан на доступ к информации в процессе реализации субъектами властных полномочий административной ответственности как принудительного метода публичного управления в информационной сфере, то есть в тех случаях, когда отношения, связанные с обеспечением прав граждан на доступ к информации, регулируются только путем установление административной ответственности за определенные правонарушения. The protection of the rights of citizens to access information in the process of realization by the subjects of the authorities of administrative responsibility as a compulsory method of public administration in the information sphere, that is, in cases where the relations related to ensuring the rights of citizens to access information, are regulated only by way of establishing administrative liability for certain offenses.
Keywords: Інформаційне право. Information law. Информационное право; Україна; публічне управління; права громадян; доступ до інформації в сфері публічного управління; охорона права громадян на доступ до інформації