Актуальні проблеми правотворчості в Україні - Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Національна академія правових наук України (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У збірнику вміщено тези доповідей учасників конференції, присвячені актуальним проблемам правотворчості в Україні. Тематичні напрями охоплюють широкий спектр питань, серед яких правотворчість в умовах правового режиму воєнного стану, міжнародний досвід правотворчості та його імплементація в національну практику, а також проблеми та перспективи вдосконалення законодавчого процесу. Значну увагу приділено правовим аспектам діджиталізації та цифрової трансформації законодавства, особливостям правотворчої діяльності Міністерства внутрішніх справ України, а також аналізу системи нормативно-правових актів в Україні, її тенденціям і специфіці розвитку. Матеріали конференції сприяють узагальненню наукових досягнень та практичного досвіду, а також слугують платформою для обміну ідеями між науковцями, працівниками практичної сфери, викладачами та здобувачами вищої юридичної освіти.

The collection contains abstracts of the conference participants' reports on current problems of lawmaking in Ukraine. Thematic areas cover a wide range of issues, including lawmaking under the legal regime of martial law, international experience of lawmaking and its implementation in national practice, as well as problems and prospects for improving the legislative process. Considerable attention is paid to the legal aspects of digitization and digital transformation of legislation, the features of the lawmaking activity of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine, as well as the analysis of the system of regulatory legal acts in Ukraine, its trends and specifics of development. The conference materials contribute to the generalization of scientific achievements and practical experience, and also serve as a platform for the exchange of ideas between scientists, practitioners, teachers and applicants for higher legal education.
Keywords: Збірники матеріалів наукових конференцій. Materials of conferences. Сборники материалов научных конференций; Україна; держава і право; правотворчість; До 30-річчя Харківського національного університету внутрішніх справ; нормативно-правові акти; state and law; lawmaking; Ukraine; regulatory and legal acts