Деякі аспекти застосування домашнього арешту у кримінальному провадженні - Неїзжала, Т. О.; Neizzhala, T. O.; Романюк, В. В.; Romaniuk, V. V.; Віталій Романюк (Процесуальне та техніко-криміналістичне забезпечення досудового розслідування : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 246-248, 2019)
Домашній арешт – більш гуманний запобіжний захід порівняно з триманням під вартою, і його запровадження з метою зменшення кількості порушень прав людини, допущених при триманні під вартою, на що Європейський суд з прав людини звертає увагу у своїх рішеннях, є прогресивним для українського кримінального процесуального законодавства.

House arrest is a more humane preventive measure compared to detention, and its introduction in order to reduce the number of human rights violations committed during detention, which the European Court of Human Rights draws attention to in its decisions, is progressive for Ukrainian criminal procedural legislation .

Домашний арест – более гуманная мера пресечения по сравнению с содержанием под стражей, и ее введение с целью уменьшения количества нарушений прав человека, допущенных при содержании под стражей, на что Европейский суд по правам человека обращает внимание в своих решениях, является прогрессивным для украинского уголовного процессуального законодательства.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; домашній арешт; house arrest; домашний арест