Діяльність Департаменту кіберполіції у сфері протидії наркозлочинності - Литвиненко, Р. Г.; Lytvynenko, R. H.; Лучик, В. Є.; Luchyk, V. Ye.; Василь Лучик (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 97-100, 2025)
Стверджено, що успішна боротьба з кібер-наркоторгівлею в сучасних умовах вимагає комплексного підходу, що поєднує передові технологічні рішення, високий професійний рівень спеціалістів та тісну міжнародну співпрацю на правовому рівні. Лише така багаторівнева стратегія може забезпечити реальну протидію цьому виду злочинності.

It is argued that the successful fight against cyber-drug trafficking in modern conditions requires a comprehensive approach that combines advanced technological solutions, a high level of professionalism of specialists and close international cooperation at the legal level. Only such a multi-level strategy can provide real counteraction to this type of crime.
Keywords: кібер-наркозлочинність; протидія наркозлочинності; Департамент кіберполіції України; міжнародне співробітництво; cyber-drug crime; countering drug crime; Cyber ​​Police Department of Ukraine; international cooperation