Професійна ідентичність майбутніх соціальних працівників: формування в умовах змішаного навчання та практикоорієнтованої освіти - Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A.; Данііл Зінченко (Сучасні виклики та загрози системі національної стійкості України: [матеріали Круг. столу] (м. Вінниця, 20 черв. 2025 р.). – Вінниця: ГО МОПЛ, 2025. – С. 81-86, 2025)
Досліджено процес формування професійної ідентичності майбутніх соціальних працівників у контексті змішаного навчання та практикоорієнтованої освіти. Розкрито багатовимірний характер цього процесу, що поєднує особистісне самовизначення, інтеріоризацію професійних цінностей, норм та компетентностей. Наголошено на значенні аксіологічної складової професійної ідентичності соціального працівника, зокрема орієнтації на захист прав людини, підтримку гідності та соціальну справедливість, а також на ролі сучасних освітніх підходів у підготовці гнучких і критично мислячих фахівців соціальної сфери.

The process of forming the professional identity of future social workers in the context of blended learning and practice-oriented education is studied. The multidimensional nature of this process is revealed, combining personal self-determination, internalization of professional values, norms and competencies. The importance of the axiological component of the professional identity of a social worker is emphasized, in particular, the orientation towards the protection of human rights, support of dignity and social justice, as well as the role of modern educational approaches in the training of flexible and critically thinking specialists in the social sphere.
Keywords: Україна; професійна ідентичність; майбутні соціальні працівники; змішане навчання; практикоорієнтована освіта; професійні цінності; соціальна робота; компетентності; аксіологічний підхід; підготовка фахівців; соціальна справедливість; professional identity; future social workers; blended learning; practice-oriented education; professional values; social work; competencies; axiological approach; specialist training; social justice