Межі здійснення свободи світогляду та віросповідання у Цивільному праві України - Бринчак, М. П.; Brynchak, M. P. (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 66-67., 2019)
Автор зазначив, що визначення меж здійснення права свободи світогляду та віросповідання, досить важливе питання на сьогодні, бо саме межі є тим самим регулятором порядку, забезпеченням безпеки та збереженням моральності в повноцінному демократичному суспільстві. Перелік меж стримує фізичних осіб (громадян), від порушення свободи світогляду та віросповідання інших осіб, тим самим надає повноцінне право володіти і користуватися своїм правом. Межі здійснення права свободи світогляду та віросповідання – це одна із гарантій захищеності прав людини.

The author noted that the definition of the boundaries of the exercise of the right to freedom of opinion and religion is quite an important issue today, since it is the boundaries that are the same regulator of order, ensuring security and preserving morality in a full-fledged democratic society. The list of borders restrains individuals (citizens) from violating the freedom of opinion and religion of others, thereby providing a full right to own and exercise their right. The boundaries of the exercise of the right to freedom of opinion and religion are one of the guarantees of the protection of human rights.

Автор отметил, что определение границ осуществления права свободы мировоззрения и вероисповедания, достаточно важный вопрос на сегодняшний день, поскольку именно границы являются тем же регулятором порядка, обеспечением безопасности и сохранением нравственности в полноценном демократическом обществе. Перечень границ сдерживает физических лиц (граждан) от нарушения свободы мировоззрения и вероисповедания других лиц, тем самым предоставляет полноценное право владеть и пользоваться своим правом. Границы осуществления права свободы мировоззрения и вероисповедания – одна из гарантий защищенности прав человека.
Бринчак, М. П. Межі здійснення свободи світогляду та віросповідання у Цивільному праві України / М. П. Бринчак // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 66-67.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; особисті немайнові права; личные неимущественные права; personal intangible rights; свобода світогляду та віросповідання; свобода мировоззрения и вероисповедания; freedom of world view and religion; інтереси суб’єктів; интересы субъектов; interests of subjects; визначення меж основних прав; определение границ основных прав; defining the boundaries of fundamental rights; цивільні правовідносини; гражданские правоотношения; civil legal relations; межі здійснення цивільних прав; границы осуществления гражданских прав; civil rights limits