Адміністративний примус як засіб обмеження особистої свободи громадян у діяльності міліції - Басалик, О. І.; Basalyk, O. I. (Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 38-43, 2011)
Визначено загальні ознаки адміністративного примусу та його відмінності при застосуванні як засобу обмеження особистої свободи громадян. Сформульовано визначення адміністративного примусу як засобу обмеження особистої свободи громадян та визначено їх конкретний перелік у діяльності міліції.

Determines the general signs of administrative compulsion and its difference at application in quality of mean of limitation of the personal freedom of citizens are defined. Determination of administrative compulsion to the mean of limitation of the personal freedom of citizens is formulated and certainly their concrete list in the activity of militia is determined.

Определены общие признаки административного принуждения и его отличия в случае применения в качестве средства ограничения личной свободы граждан. Сформулировано определение административного принуждения как средства ограничения личной свободы граждан и определен их конкретный перечень в деятельности милиции.
Administrative compulsion as mean of limitation of citizens’ personal freedom in militia activity
Административное принуждение как средство ограничения личной свободы граждан в деятельности милиции
Keywords: адміністративний примус; administrative coercion; административное принуждение; обмеження особистої свободи громадян; restriction of personal freedom of citizens; ограничение личной свободы граждан; правоохоронна діяльність; law enforcement activity; правоохранительная деятельность; міліція; police; милиция