Нові підходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству - Слободяник, О. П.; Slobodianyk, O. P. (Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.). – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 96-97, 2018)
Наголошено, що сімейне життя є найбільш специфічною сферою відносин між людьми, яка найменше всього піддається правовому регулюванню. Однак, насильство в сім’ї є порушенням перш за все прав людини, а вирішення зазначена проблема потребує на державному рівні. Визначено зв’язок між насильством в сім’ї і злочинністю, а саме вчинення кримінальних правопорушень. Проаналізовано зміни сучасного законодавства та надано оцінку прийнятих нових норм закону.

It is emphasized that family life is the most specific sphere of relations between people, which is the least subject to legal regulation. However, family violence is primarily a violation of human rights, and this problem needs to be solved at the state level. The connection between violence in the family and crime, namely the commission of criminal offenses, is determined. Changes in modern legislation are analyzed and an assessment of the adopted new norms of the law is provided.

Отмечено, что семейная жизнь является наиболее специфической сферой отношений между людьми, которая меньше всего подвергается правовому регулированию. Однако насилие в семье является нарушением прежде всего прав человека, а решение указанной проблемы нуждается на государственном уровне. Определена связь между насилием в семье и преступностью, а именно: совершение уголовных правонарушений. Проанализированы изменения современного законодательства и дана оценка принятых новых норм закона.
Слободяник, О. П. Нові підходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству / Олександр Павлович Слободяник // Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 96-97.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фонові явища; background phenomena; фоновые явления; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; насильство в сім'ї; насилие в семье; протидія домашньому насильству; combating domestic violence; противодействие домашнему насилию; законодавство; legislation; законодательство