Сучасний погляд на принцип цільового використання бюджетних коштів в бюджетній системі України - Коробцова, Д. В.; Korobtsova, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4753-7433 (Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія». – 2016. – №2. – C. 92-99, 2016)
У статті проаналізовано вітчизняне бюджетне законодавство і наукові підходи до розуміння та реалізації принципів бюджетної системи України, зокрема принципу – цільового використання бюджетних коштів, розглянуті недоліки бюджетного процесу. Обґрунтовано висновок про впровадження у бюджетну діяльність нового принципу – цілеспрямованості та правової визначеності бюджетних програм.

The author of the article has analyzed the domestic budget legislation and scientific approaches to understanding and implementing the principles of the budget system of Ukraine, in particular the principle of target-oriented use of budgetary funds; has considered the shortcomings of the budget process. The opinion on the implementation of a new principle – the focus of legal certainty of budget programs into the budget activities has been grounded.

В статье проанализированы отечественное бюджетное законодательство и научные подходы к пониманию и реализации принципов бюджетной системы Украины, в частности принципа - целевого использования бюджетных средств, рассмотрены недостатки бюджетного процесса. Обоснован вывод о внедрении в бюджетную деятельность нового принципа - целеустремленности и правовой определенности бюджетных программ.
Современный взгляд на принцип целевого использования бюджетных средст в бюджетной системе Украины
The Principle of Target-Oriented Use of Budgetary Funds within the Budget Law of Ukraine
Коробцова, Д. В. Сучасний погляд на принцип цільового використання бюджетних коштів в бюджетній системі України / Д. В. Коробцова // Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія». – 2016. – №2. – C. 92-99.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджетне законодавство; принципи бюджетної системи; бюджетні програми; бюджетні асигнування; бюджетное законодательство; принципы бюджетной системы; бюджетные программы; бюджетные ассигнования; budgetary legislation; principles of the budgetary system; budget programs; budget allocations