Кримінальна відповідальність за порушення законів і звичаїв війни за законодавством деяких зарубіжних країн - Глушановська, С. В.; Hlushanovska, S. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 47-50, 2019)
Розглянуто найсерйознішу загрозу для національній безпеці - злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Наголошено, що викладена у КК України норма не відповідає вимогам сьогодення, не в повній мірі враховує зарубіжних досвід імплементації міжнародних стандартів відповідальності за порушення законів і звичаїв війни, потребує удосконалення. Доцільним є розширення ознак об’єктивної складу досліджуваного злочину.

Considered the most serious threat to national security - crimes against peace, human security and international legal order. It was emphasized that the norm set forth in the Criminal Code of Ukraine does not meet today's requirements, does not fully take into account foreign experience in the implementation of international standards of responsibility for violations of the laws and customs of war, and needs improvement. It is expedient to expand the features of the objective composition of the crime under investigation.

Рассмотрена самая серьезная угроза национальной безопасности - преступления против мира, безопасности человечества и международного правопорядка. Отмечено, что изложенная в УК Украины норма не отвечает требованиям настоящего времени, не в полной мере учитывает зарубежный опыт имплементации международных стандартов ответственности за нарушение законов и обычаев войны, требует усовершенствования. Целесообразно расширение признаков объективного состава исследуемого преступления.
Глушановська, С. В. Кримінальна відповідальність за порушення законів і звичаїв війни за законодавством деяких зарубіжних країн / Світлана Володимирівна Глушановська // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 47-50.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; порушення законів і звичаїв війни; violation of the laws and customs of war; нарушение законов и обычаев войны; кримінальна відповідальність; criminal liability; уголовная ответственность; законодавство; legislation; законодательство