Проблеми розвитку інноваційної системи в Україні - Тарабанов, О. Ю.; Tarabanov, O. Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 709-711, 2024)
Відзначено, що основною конкурентною перевагою сучасних високо розвинутих країн світу є ефективна робота їх національних інноваційних систем, які являють собою сукупність відносин між суб’єктами інноваційної діяльності з приводу створення, розповсюдження та використання інновацій. На жаль, процес створення національної інноваційної системи в Україні просувається вкрай повільно. Розглянуто проблеми розвитку інноваційної системи в Україні.

It was noted that the main competitive advantage of modern highly developed countries of the world is the effective operation of their national innovation systems, which represent a set of relations between subjects of innovative activity regarding the creation, distribution and use of innovations. Unfortunately, the process of creating a national innovation system in Ukraine is progressing extremely slowly. The problems of the development of the innovation system in Ukraine are considered.

Отмечено, что основным конкурентным преимуществом современных высоко развитых стран мира является эффективная работа их национальных инновационных систем, представляющих собой совокупность отношений между субъектами инновационной деятельности по созданию, распространению и использованию инноваций. К сожалению, процесс создания национальной инновационной системы в Украине продвигается очень медленно. Рассмотрены проблемы развития инновационной системы в Украине.
Keywords: національна економіка; національна інноваційна система; деіндустриалізація економіки; national economy; national innovation system; deindustrialization of the economy; национальная экономика; национальная инновационная система; деиндустриализация экономики