Санкція як правовий засіб у механізмі правового регулювання цивільних відносин - Навальнєва, Н. М.; Navalnieva, N. M. (Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 3. - С. 40-45, 2019)
Стаття присвячена аналізу санкцій у цивільному праві. Санкцію розглянуто як правовий засіб, що реалізується в цивільному правовідношенні та забезпечує ефективне функціонування механізму правового регулювання цивільних відносин. Санкціями в цивільному праві є певні негативні наслідки, встановлені законом або договором, які застосовуються у разі невиконання (неналежного виконан-ня) цивільно-правового обов’язку, порушення заборон, обмежень та в інших випадках, встановлених законом.

The article is devoted to the analysis of sanctions in civil law. The sanction is considered as a legal remedy that is implemented in a civil legal relationship and ensures the effective functioning of the mechanism of legal regulation of civil relations. Sanctions in civil law are certain negative consequences established by law or contract, which are applied in case of non-performance (improper performance) of civil law obligations, violation of prohibitions, restrictions and in other cases established by law.

Статья посвящена анализу санкций в гражданском праве. Санкцию рассмотрено как правовое средство, реализуемой в гражданском правоотношении и обеспечивает эффективное функционирование механизма правового регулирования гражданских отношений. Санкциями в гражданском праве есть определенные негативные последствия, установленные законом или договором, применяются в случае неисполнения (ненадлежащего выполнен ния) гражданско-правовой обязанности, нарушение запретов, ограничений и в других случаях, установленных законом.
Навальнєва, Н. Санкція як правовий засіб у механізмі правового регулювання цивільних відносин / Наталія Навальнєва // Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 3. - С. 40-45.
Keywords: санкція; механізм правового регулювання; захист цивільних прав та інтересів; санкция; механизм правового регулирования; защита гражданских прав и интересов; sanction; mechanism of legal regulation; protection of civil rights and interests; негативні наслідки; negative consequences; негативные последствия; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина