Стратегія захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України - Носач, А. В.; Nosach, A. V. (Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 115-117., 2019)
Автором зауважено, що у зв’язку з тим, що наразі Україна знаходиться в ситуації відкритого збройного конфлікту, що відбувається на території Донецької та Луганської областей, та відвертою незаконністю анексії Автономної республіки Крим, державний суверенітет та територіальна цілісність нашої держави потребують не лише захисту, а й найскорішого відновлення. Відповідно побудову сучасної стратегії захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України слід спрямувати не лише на захист благ нашої держави, в тому числі в межах протидії злочинності, а й передбачити конкретні заходи щодо їх відновлення.

The author noted that due to the fact that Ukraine is in a situation of open armed conflict taking place on the territory of Donetsk and Luhansk regions, and the outright illegality of the annexation of the Autonomous Republic of Crimea, the state sovereignty and territorial integrity of our state need not only protection, but also update as soon as possible. Accordingly, the construction of a modern strategy for protecting the state sovereignty and territorial integrity of Ukraine should be aimed not only at protecting the benefits of our state, including in the framework of combating crime, but also provide for specific measures to restore them.

Автором отмечено, что в связи с тем, что Украина находится в ситуации открытого вооруженного конфликта, происходящего на территории Донецкой и Луганской областей, и откровенной незаконностью аннексии Автономной республики Крым, государственный суверенитет и территориальная целостность нашего государства нуждаются не только в защите, но и в скорейшем обновлении. Соответственно, построение современной стратегии защиты государственного суверенитета и территориальной целостности Украины следует направить не только на защиту благ нашего государства, в том числе в рамках противодействия преступности, но и предусмотреть конкретные меры по их восстановлению.
Носач, А. В. Стратегія захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України / А. В. Носач // Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 115-117.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; противодействие преступности; counteraction to crime; національна безпека України; национальная безопасность Украины; national security of Ukraine; державний суверенітет; государственный суверенитет; state sovereignty; територіальна цілісність; территориальная целостность; territorial integrity; злочинні посягання; преступные посягательства; criminal attacks; формування стратегії захисту; формирование стратегии защиты; formation of a defense strategy; стратегія захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України; стратегия защиты государственного суверенитета и территориальной целостности Украины; strategy for protecting the state sovereignty and territorial integrity of Ukraine