Використання штучного інтелекту для попередження злочинів - Струков, В. М.; Strukov, V. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4722-3159; Пірієв, А. Р.; Piriiev, A. R. (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (27 травня 2020 р., м. Харків) . – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 197-199., 2020)
Вказано, що правоохоронні структури почали все ширше переходити від запобігання до передбачення і профілактики злочинів. Одним із ключових напрямків таких стратегій у розвинених країнах (США, Китай, Європа, Японія) в останні 5-7 років є використання технологій штучного інтелекту і Big Data. Ключовим напрямком використання модулів штучного інтелекту в правоохоронній сфері в останні роки є створення платформ для раннього виявлення і попередження загроз з боку організованих злочинних і терористичних угрупувань ще на стадії їх планування і підготовки. It is noted that law enforcement agencies have begun to move more widely from prevention to prevention and prevention of crime. One of the key areas of such strategies in developed countries (USA, China, Europe, Japan) in the last 5-7 years is the use of artificial intelligence and Big Data. A key area of ​​use of artificial intelligence modules in law enforcement in recent years is the creation of platforms for early detection and prevention of threats from organized criminal and terrorist groups at the stage of their planning and preparation. Указано, что правоохранительные структуры стали все шире переходить от предотвращения до предвидения и профилактики преступлений. Одним из ключевых направлений таких стратегий в развитых странах (США, Китай, Европа, Япония) в последние 5-7 лет является использование технологий искусственного интеллекта и Big Data. Ключевым направлением использования модулей искусственного интеллекта в правоохранительной сфере в последние годы является создание платформ для раннего выявления и предупреждения угроз со стороны организованных преступных и террористических группировок еще на стадии их планирования и подготовки.
Струков, В. М. Використання штучного інтелекту для попередження злочинів / Володимир Михайлович Струков, Аділь Пірієв Рза Огли // Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (27 травня 2020 р., м. Харків) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 197-199.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; штучний інтелект; artificial intelligence; искусственный интеллект; правоохоронні органи; police; правоохранительные органы; профілактика злочинів; crime prevention; профилактика преступлений; попередження злочинів; предупреждение преступлений; зарубіжні країни; зарубежные страны; foreign countries