Обґрунтування комплексної програми розвитку професійної ідентичності для майбутніх поліцейських - Макарова, О. П.; Makarova, O. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5480-5942 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 7 квіт. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 95-99, 2017)
Здійснено теоретичний аналіз становлення та розвитку професійної ідентичності поліцейських в процесі навчанні у вищому навчальному закладі системи МВС. Зазначено, що важливим чинником розвитку професійної ідентичності є процес навчання, соціальне оточення та цінності, які прививаються правоохоронцям на етапі професійного становлення.

A theoretical analysis of the formation and development of the professional identity of police officers during training at a higher educational institution of the Ministry of Internal Affairs was carried out. It is noted that an important factor in the development of professional identity is the learning process, social environment and values ​​that are instilled in law enforcement officers at the stage of professional formation.

Проведен теоретический анализ становления и развития профессиональной идентичности полицейских в процессе обучения в высшем учебном заведении системы МВД. Отмечено, что важным фактором развития профессиональной идентичности процесс обучения, социальное окружение и ценности, которые прививаются правоохранителям на этапе профессионального становления.
Макарова, О. П. Обґрунтування комплексної програми розвитку професійної ідентичності для майбутніх поліцейських / Олена Павлівна Макарова // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 7 квіт. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 95-99.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; higher educational institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; професійна ідентичність; professional identity; профессиональная идентичность; майбутні поліцейські; future police officers; будущие полицейские