Волонтерство, як соціальний феномен - Гребенюк, А. А.; Hrebeniuk, A. A. (Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.). – Харків, 2023. – С. 60-63, 2023)
У тезах доповіді розглянуто волонтерство як соціальний феномен. Зазначено, що воно є ефективним інструментом для конструювання суспільства, розвитку соціальних змін та підвищення відповідальності кожного за існування і подолання певних соціальних проблем.

The abstracts of the report consider volunteering as a social phenomenon. It is noted that it is an effective tool for constructing society, developing social changes, and increasing everyone's responsibility for the existence and overcoming of certain social problems.

В тезисах доклада рассмотрено волонтерство как социальный феномен. Отмечено, что оно является эффективным инструментом для конструирования общества, развития социальных изменений и повышения ответственности за существование и преодоление определенных социальных проблем.
Гребенюк, А. А. Волонтерство, як соціальний феномен / Анна Артурівна Гребенюк // Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2023. – С. 60-63.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; волонтерство; volunteering; війна; война; war; соціальний феномен; социальный феномен; social phenomenon