Роль законодавства та державної політики в мінімізації впливу загроз екологічній безпеці в галузі автомобільного транспорту - Бригадир, І. В.; Bryhadyr, I. V.; ResearcherID: J-7085-2016; Панова, І. В.; Panova, I. V.; Панова Ірина Вікторівна (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2020. – № 4 (91). – С. 49-58, 2020)
Досліджено практику державної політики та застосування законодавства в Україні та країнах Європейського Союзу в запровадженні вимог охорони довкілля від забруднення в галузі автомобільного транспорту, виявлено основні сучасні проблеми та виклики екологічній безпеці у сфері експлуатації автомобільного транспорту і трансформації транспортної галузі, запропоновано рекомендації щодо вдосконалення державної політики країн стосовно встановлення законодавчих вимог до автомобільних транспортних засобів.

The practice of state policy and application of legislation in Ukraine and the European Union in the implementation of environmental protection requirements in the field of road transport is studied, the main current problems and challenges of environmental safety in the field of road transport and transport transformation are identified. establishing legal requirements for motor vehicles.

Исследована практика государственной политики и применения законодательства в Украине и странах Европейского Союза во внедрении требований охраны окружающей среды от загрязнения в области автомобильного транспорта, выявлены основные современные проблемы и вызовы экологической безопасности в сфере эксплуатации автомобильного транспорта и трансформации транспортной отрасли, предложены рекомендации по совершенствованию государственной политики стран по установление законодательных требований к автомобильным транспортным средствам.
Role of legislation and state policy in minimizing the impact of threats to environmental safety in the automobile transport sector
Keywords: Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; екологічна безпека; экологическая безопасность; ecological safety; державна політика; государственная политика; state policy; охорона довкілля; охрана окружающей среды; environment protection; автомобільний транспорт; автомобильный транспорт; road transport; електромобілі; электромобили; electric cars