Роль і місце вищих спеціалізованих судів у системі судоустрою України - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6171-2250 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 2 (89). - С. 250-257, 2020)
Досліджено та визначено роль і місце вищих спеціалізованих судів у системі судоустрою України. Вивчено такі основні категорії, як «система судоустрою України», «судоустрій», «судова система», «судова влада». Установлено систему судоустрою України. Охарактеризовано нормативно-правову базу функціонування вищих спеціалізованих судів України. Надано авторське визначення категорій «система судоустрою України» та «судова влада України».

The role and place of higher specialized courts in the judicial system of Ukraine have been studied and determined. The main categories such as "the judicial system of Ukraine" have been studied "judicial power". The normative-legal base of functioning of higher specialized courts of Ukraine is characterized.

Исследованы и определены роль и место высших специализированных судов в системе судоустройства Украины. Изучены следующие основные категории, как «система судоустройства Украины», «судоустройство», «судебная система», «судебная власть». Установлена система судоустройства Украина. Охарактеризована нормативно-правовая база функционирования высших специализированных судов Украины. Предоставлено авторское определение категорий «система судоустройства Украины» и «судебная власть Украины ».
Role and Place of Higher Specialized Courts in the Judicial System of Ukraine
Роль и место высших специализированных судов в системе судоустройства Украины
Чумак, В. В. Роль і місце вищих спеціалізованих судів у системі судоустрою України / Володимир Валентинович Чумак // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 2 (89). - С. 250-257. - DOI: https://doi.org/10.32631/v.2020.2.23.
Чумак, В. В. (2020) «Роль і місце вищих спеціалізованих судів у системі судоустрою України», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 89(2), с. 250-257. doi: 10.32631/v.2020.2.23.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; вищі спеціалізовані суди; высшие специализированные суды; higher specialized courts; судова влада; судебная власть; judiciary; система судоустрою України; система судоустройства Украины; judicial system of Ukraine; судоустрій; судоустройство; judicial system