Щодо питання про особливості вивчення іноземної мови в системі неперервної професійної освіти працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями - Самойлова, Ю. І.; Samoilova, Yu. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9578-0350; Сергієнко, Т. М.; Serhiienko, T. (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 409-411., 2019)
Авторами зазначено, що в організації навчання в системі підвищення кваліфікації та перепідготовки найважливішим стає андрагогічний підхід до навчання, основним положенням якого в навчанні іноземним мовам є розвиток й актуалізація суб’єктивного в людині під час її навчання. Знання, отримані фахівцем, набувають цінності тільки тоді, коли допомагають у розв’язанні реальних життєвих і професійних проблем, сприяють особистісному самовизначенню та самореалізації.

The authors noted that in the organization of training in the system of advanced training and retraining, the andragogical approach to learning becomes the most important, the main provision of which in teaching foreign languages is the development and actualization of the subjective in a person during his training. The knowledge gained by a specialist acquires value only when it helps in solving real life and professional problems, contributes to personal self-determination and self-realization.

Авторами отмечено, что в организации обучения в системе повышения квалификации и переподготовки важнейшим становится андрагогический подход к обучению, основным положением которого в обучении иностранным языкам есть развитие и актуализация субъективного в человеке во время его обучения. Знания, полученные специалистом, приобретают ценности только тогда, когда помогают в решении реальных жизненных и профессиональных проблем, способствуют личностному самоопределению и самореализации.
Самойлова, Ю. І. Щодо питання про особливості вивчення іноземної мови в системі неперервної професійної освіти працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями / Ю. І. Самойлова, Т. М. Сергієнко // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 409-411.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Іноземна мова. Foreign language. Иностранный язык; вивчення іноземної мови; изучение иностранного языка; studying of foreign language; професійна освіта; профессиональное образование; professional education; навчання працівників правоохоронних органів; обучение работников правоохранительных органов; law enforcement training; особливості вивчення іноземної мови; особенности изучения иностранного языка; features of learning a foreign language; військовослужбовці; военнослужащие; military personnel; працівники правоохоронних органів; работники правоохранительных органов; law enforcement officers