Основні загрози фінансовій безпеці України в умовах широкомасштабної воєнної агресії та шляхи їх подолання - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Оксана Брусакова (Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 40-42, 2023)
Визначено основні орієнтири зміцнення фінансової безпеки України: підвищення функціональності та оптимізація системи оподаткування в Україні; збалансованість бюджетної політики держави (збільшення доходної частини бюджету, оптимізація бюджетних видатків за пріоритетними напрямами – забезпечення обороноздатності держави та соціального захисту населення); активізація кредитування; вдосконалення боргової політики держави; поступове зниження темпів інфляції тощо.

The main orientations for strengthening the financial security of Ukraine were determined: increasing the functionality and optimization of the taxation system in Ukraine; balance of the state's budget policy (increase of the revenue part of the budget, optimization of budget expenditures according to priority areas - ensuring the defense capability of the state and social protection of the population); activation of lending; improvement of the state's debt policy; gradual decrease in inflation rates, etc.

Определены основные ориентиры укрепления финансовой безопасности: повышение функциональности и оптимизация системы налогообложения в Украине; сбалансированность бюджетной политики государства (увеличение доходной части бюджета, оптимизация бюджетных расходов по приоритетным направлениям – обеспечение обороноспособности государства и социальной защиты населения); активизация кредитования; усовершенствование долговой политики государства; постепенное понижение темпов инфляции и т.д.
Брусакова, О. В. Основні загрози фінансовій безпеці України в умовах широкомасштабної воєнної агресії та шляхи їх подолання / Оксана Валеріївна Брусакова // Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та без-пека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 40-42.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фінансова безпека; financial security; финансовая безопасность; зовнішні загрози; external threats; внешние угрозы; внутрішні загрози; internal threats; внутренние угрозы; воєнна агресія; military aggression; военная агрессия