Реформування військової юстиції: сучасний стан та перспективи - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні: міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.). - Маріуполь: МДУ, 2019. - С. 24-27, 2019)
У тезах надано аналіз сучасного стану забезпечення законності та дисципліни в лавах Збройних Сил в контексті військового конфлікту, який триває на території України, та відновлення її територіальної цілісності. Звернено увагу на відсутність дієвого сучасного правоохоронного органу, здатного забезпечити законність та дисципліну у військах в умовах, що об’єктивно склалися. Наголошено на доцільності реформування системи військової юстиції через створення військових судів.

The theses provide an analysis of the current state of ensuring the legality and discipline of the Armed Forces in the context of a military conflict that continues on the territory of Ukraine and the restoration of its territorial integrity. The attention was drawn to the lack of an effective modern law enforcement body capable of ensuring the legality and discipline of the troops under objectively established conditions. It is emphasized the expediency of reforming the system of military justice through the creation of military courts.

В тезисах дан анализ современного состояния обеспечения законности и дисциплины в рядах Вооруженных Сил в контексте военного конфликта, который продолжается на территории Украины, и восстановление ее территориальной целостности. Обращено внимание на отсутствие действенного современного правоохранительного органа, способного обеспечить законность и дисциплину в войсках в объективно сложившихся условиях. Отмечена целесообразность реформирования системы военной юстиции через создание военных судов.
Reform of military justice:current state and prospects
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; військова юстиція; правоохоронні органи; органи військової прокуратури; Державне бюро військової юстиції; військові суди; підтримання законності, дисципліни та правопорядку в армії; военная юстиция; правоохранительные органы; органы военной прокуратуры; Государственное бюро военной юстиции; военные суды; поддержание законности, дисциплины и правопорядка в армии; military justice; law enforcement agencies; military prosecutor’s offices; State Bureau of Military Justice; military courts; maintenance of the rule of law; discipline and law and order in the army