The impact of technology on military operations or the experience of using drones - Shevchenko, R. V.; Шевченко, Р. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 230-231, 2025)
Наголошено, що вплив технологій на військові операції, особливо в контексті використання дронів, є багатогранним. З одного боку, дрони надають нові можливості для ведення війни, з іншого — порушують важливі правові та етичні питання. Важливо, щоб держави та міжнародні організації розробили чіткі правила та норми для використання дронів у військових конфліктах.

It was emphasized that the impact of technology on military operations, especially in the context of the use of drones, is multifaceted. On the one hand, drones provide new opportunities for warfare, on the other hand, they raise important legal and ethical issues. It is important that states and international organizations develop clear rules and regulations for the use of drones in military conflicts.
Keywords: технології; безпілотні літальні апарати; дрони; військові операції; technologies; unmanned aerial vehicles; drones; military operations