Тварини як об’єкти цивільних правовідносин - Чеханюк, Д. В.; Chekhaniuk, D. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 566-568, 2023)
Розглянуто питання врегулювання суспільних відносин, об’єктом яких виступають тварини. Тварина – це унікальний об`єкт цивільних прав, вони мають матеріальний і юридичний аспекти. Зазначено, що тварини вважаються рухомим майном, які можуть бути об’єктом права власності, права користування та інших майнових прав.

The issue of regulating social relations, the object of which is animals, is considered. An animal is a unique object of civil rights, they have material and legal aspects. It is noted that animals are considered movable property, which can be the subject of ownership, right of use and other property rights.

Рассмотрены вопросы урегулирования общественных отношений, объектом которых выступают животные. Животное – это уникальный объект гражданских прав, они имеют материальный и юридический аспекты. Отмечено, что животные считаются движимым имуществом, которое может быть объектом права собственности, права пользования и других имущественных прав.
Keywords: тварини; animals; животные; об’єкт цивільних прав; object of civil rights; объект гражданских прав; цивільні правовідносини; civil legal relations; гражданские правоотношения