Психолого-педагогічні підходи до вивчення комунікабельності як системної властивості особистості поліцейського - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; ResearcherID: I-7336-2016; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 берез. 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 245-248, 2020)
Розглянуто поняття «комунікабельність» як системна властивість особистості поліцейського. Аналіз проведений на підставі вивчення психологопедагогічної літератури, сприяв виділенню специфіки та особливостей до вирішення проблеми комунікабельності як основоположного компонента професійної діяльності. Пропонується використовувати спеціальний тренінг в період фахової підготовки, який дозволить розвинути навички ділового спілкування та комунікативної компетентності майбутніх працівників поліції.

The concept of "sociability" as a systemic property of the police officer is considered. The analysis was conducted on the basis of the study of psychological and pedagogical literature, contributed to the selection of specifics and features to solve the problem of sociability as a fundamental component of professional activity. It is suggested to use special training during the period professional training, which will develop business communication skills and communicative competence of future police officers.

Рассмотрены понятия «коммуникабельность» как системное свойство личности полицейского. Анализ проведен на основании изучения психологопедагогичнои литературы, способствовал выделению специфики и особенностей к решению проблемы коммуникабельности как основополагающего компонента профессиональной деятельности. Предлагается использовать специальный тренинг в период профессиональной подготовки, который позволит развить навыки делового общения и коммуникативной компетентности будущих сотрудников полиции.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Психологія. Рsychology. Психология; комунікабельність; communication; коммуникабельность; полицейский; поліцейський; police officers; компетентність; competence; компетентность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National Police of Ukraine