Адміністративно-правова відповідальність батьків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей - Крут, К. О.; Krut, K. O.; Krut Katherina (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 113-115, 2024)
Наголошено, що адміністративна відповідальність батьків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та неповнолітніх дітей має нести виховний вплив саме на батьків. Констатовано, що життєві обставини бувають різні, тому запропоновано ввести поправки до санкції статті 184 КУпАП, а саме розширити види стягнень в залежності від причин та обставин.

It was emphasized that the administrative responsibility of parents to ensure the necessary living conditions, education and upbringing of minors and minors should have an educational impact on parents. It was established that life circumstances are different, therefore it is proposed to introduce amendments to the sanction of Article 184 of the Code of Criminal Procedure, namely to expand the types of sanctions depending on the reasons and circumstances.

Отмечено, что административная ответственность родителей за обеспечение необходимых условий жизни, обучение и воспитание малолетних и несовершеннолетних детей должна нести воспитательное влияние именно на родителей. Констатировано, что жизненные обстоятельства бывают разными, поэтому предложено ввести поправки к санкции статьи 184 КУоАП, а именно расширить виды взысканий в зависимости от причин и обстоятельств.
Keywords: адміністративно-правова відповідальність; забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання; батьки; малолітні діти; administrative and legal responsibility parents; ensuring the necessary living conditions, education and upbringing; parents; minor children; административно-правовая ответственность; обеспечение необходимых условий жизни, обучения и воспитания; родители; малолетние дети