Правові та організаційні засади використання ДНК-аналізу при розслідуванні кримінальних правопорушень : дисертація - Степанюк, Д. Р.; Stepaniuk, D. R. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
У дисертації здійснено наукове узагальнення сучасних можливостей ДНК-аналізу під час розслідування кримінальних правопорушень, з’ясовано стан і перспективи його нормативно-правового регулювання й організаційного забезпечення та розроблено теоретичні положення і практичні рекомендації щодо правових та організаційних засад криміналістичного ДНК-аналізу.

The dissertation provides a scientific generalization of the current capabilities of DNA analysis in the investigation of criminal offenses, clarifies the state and prospects of its legal regulation and organizational support and develops theoretical provisions and practical recommendations on the legal and organizational principles of forensic DNA analysis.
Legal and organizational principles of using DNA analysis in the investigation of criminal offenses
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; кримінальне провадження, засади кримінального провадження, спеціальні знання, розслідування кримінальних правопорушень, досудове розслідування, криміналістична техніка, криміналістична тактика, ДНК-аналіз, докази, доказування, судова експертиза, біологічні зразки, державна реєстрація геномної інформації людини, слідча ситуація, слідчі (розшукові) дії; criminal proceedings, principles of criminal proceedings, special knowledge, investigation of criminal offenses, pre-trial investigation, forensic technology, forensic tactics, DNA analysis, evidence, forensic expertise, biological samples, state registration of human genomic data, investigative situation, investigative (search) actions