Технології захисту інформації та інформаційна безпека - Виганяйло, С. М.; Vyhaniailo, S. M.; Колісник, Т. П.; Kolisnyk, T. P.; Колісник Тетяна Петрівна (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 19-20 трав. 2023 р.). – Суми, 2023. – С. 287-289, 2023)
Технології захисту інформації та інформаційна безпека є важливими аспектами сучасного цифрового світу. Інформаційна безпека відноситься до захисту конфіденційної, цінної, та важливої інформації від несанкціонованого доступу, використання, розповсюдження, а також від збоїв у системах, що її обробляють.

Information protection technologies and information security are important aspects of today's digital world. Information security refers to the protection of confidential, valuable, and important information from unauthorized access, use, distribution, as well as from failures in the systems that process it.

Технологии защиты информации и информационная безопасность являются важными аспектами современного цифрового мира. Информационная безопасность относится к защите конфиденциальной, ценной и важной информации от несанкционированного доступа, использования, распространения, а также от сбоев в обрабатываемых системах.
Keywords: технології захисту інформації; інформаційна безпека; захист інформації; інформація; information protection technologies; informational security; технологии защиты информации; информационная безопасность; information