Воєнні злочини з ознаками звірств як об’єкт кримінологічного аналізу - Мусійко, А. А.; Musiiko , A. A.; Черевко, К. О.; Cherevko, K. O.; Кирило Черевко (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 263-266, 2023)
Надано кримінологічний аналіз воєнних злочинів, пов’язаних зі звірствами. Під ними розуміють такі порушення законів і звичаїв війни, які пов’язані з масовими умисними вбивствами з особливою жорстокістю цивільного населення, заподіянням виняткових страждань, мучення військовополоненим.

A criminological analysis of war crimes related to atrocities is provided. They mean such violations of the laws and customs of war, which are associated with mass intentional killings with particular cruelty of the civilian population, causing exceptional suffering, torture of prisoners of war.

Представлен криминологический анализ военных преступлений, связанных со зверствами. Под ними понимают такие нарушения законов и обычаев войны, связанные с массовыми умышленными убийствами с особой жестокостью гражданского населения, причинением исключительных страданий, мучения военнопленным.
Keywords: воєнні злочини; war crimes; военные преступления; звірства; atrocities; зверства; кримінологічний аналіз; criminological analysis; криминологический анализ