Трансформація народовладдя в Україні у контексті європейських цивілізаційних процесів X—XVII століть - Сворак, С. Д.; Svorak, S. D. (Форум права. - 2013. - № 1. - С. 864–869, 2013)
Через призму цивілізаційного виміру проаналізовано державно-правові погляди істориків держави і права на трансформацію народовладних органів управління в Україні у X-XVII століттях.

This article analyzes the constitutional views of historians of law at the grassroots transformation of governance in Ukraine X-XVII century through the prism of civilization dimension.

Проанализированы государственно-правовые взгляды историков государства и права на трансформацию народовластных органов управления в Украине X-XVII веков через призму цивилизационного измерения.
Transformation of Democracy in Ukraine in the Context of European Civilization Processes X—XVII Centuries
Трансформация народовластия в Украине в контексте европейских цивилизационных процессов X—XVII столетий
Сворак, С. Д. Трансформація народовладдя в Україні у контексті європейських цивілі-заційних процесів X—XVII століть [Електронний ресурс] / С. Д. Сворак // Форум права. — 2013. — № 1. — С. 864-869. — Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2013-1/13ccdcpc.pdf.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; народовладдя; народовластие; democracy; державно-правові погляди; государственно-правовые взгляды; трансформація; трансформация; transformation