Проблеми методико-криміналістичного забезпечення розслідування злочинів, пов’язаних із домашнім насильством - Степанюк, Р. Л.; Stepaniuk, R. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8201-4013 (Злочинність і протидія їй в умовах війни: глобальний, регіональний та національний виміри: зб. доп. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 12 квіт. 2023 р.). – Харків: ХНУВС, 2023. – С. 215-217, 2023)
Розглянуто необхідність розроблення нових методик розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. У механізмі вчинення останніх предикатне домашнє насильство є обов’язковою ознакою та передумовою вчинення іншого, основного кримінального правопорушення. Воно потребує розслідування разом із основним кримінальним правопорушенням, що надає відповідній криміналістичній методиці ознак комплексної.

The need to develop new methods of investigating criminal offenses related to domestic violence is considered. In the mechanism of committing the latter, predicate domestic violence is a mandatory feature and prerequisite for committing another, basic criminal offense. It requires an investigation together with the main criminal offense, which gives the relevant forensic methodology the features of a complex one.

Рассмотрена необходимость разработки новых методик расследования уголовных правонарушений, связанных с домашним насилием. В механизме совершения последних предикатное домашнее насилие является обязательным признаком и предпосылкой совершения другого, основного уголовного преступления. Оно нуждается в расследовании вместе с основным уголовным правонарушением, что дает соответствующей криминалистической методике признаков комплексной.
Степанюк, Р. Л. Проблеми методико-криміналістичного забезпечення розслідування злочинів, пов’язаних із домашнім насильством / Руслан Леонтійович Степанюк // Злочинність і протидія їй в умовах війни: глобальний, регіональний та національний виміри: зб. доп. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 12 квіт. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; Кримінол. асоц. України, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків: ХНУВС, 2023. – С. 215-217.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; методико-криміналістичне забезпечення; methodological and forensic support; методико-криминалистическое обеспечение; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; розслідування злочинів; crime investigation; расследование преступлений