Особливості місцевого самоврядування і Італії: перспективи використання досвіду в Україні - Гробова, В. П.; Grobova, V. Р.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1699-7824 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 19 - 21., 2017)
Проаналізовано основні та найбільш загальні положення місцевого самоврядування в Італійській Республіці, зазначено, що Італія є яскравим прикладом децентралізації влади, наділення широкими повноваженнями місцевих органів щодо вирішення питань місцевого значення. Визначено перспективи використання італійського досвіду в Україні.

The main and most general provisions of local self-government in the Italian Republic are analyzed, it is noted that Italy is a vivid example of the decentralization of power, empowering local bodies with broad powers to decide local significance. The prospects for using the Italian experience in Ukraine are determined.

Проанализированы основные и наиболее общие положения местного самоуправления в Итальянской Республике, отмечено, что Италия является ярким примером децентрализации власти, наделения широкими полномочиями местных органов по решению местного значения. Определены перспективы использования итальянского опыта в Украине.
Гробова В. П. Особливості місцевого самоврядування і Італії: перспективи використання досвіду в Україні / В. П. Гробова // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ,Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 19 - 21.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Італія; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; місцеве самоврядування; Конституція Італії; местное самоуправление; Конституция Италии; Италия; local government; Italian constitution; Italy