Деякі аспекти реалізації компетенції та повноважень керівника територіального органу Національної поліції як суб’єкта контролю - Кондрацький, Ю. М.; Kondratskyi, Yu. M. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 87-90, 2023)
Зазначено, що компетенція і повноваження керівника органу поліції невпинно розширяються, так як це обумовлено ситуацією в країні, а навантаження на особовий склад збільшується, то діджиталізація службової діяльності поліції частково могла б компенсувати негативний вплив проблемних моментів сьогодення і допомогла б стабілізувати діяльність правоохоронного органу, надала багато нових інструментів реалізації керівнику його повноважень, широкий спектр яких перебачено в рамках чинного законодавства.

It is noted that the competence and powers of the head of the police body are constantly expanding, as this is due to the situation in the country, and the load on the personnel is increasing, so the digitalization of the official activities of the police could partially compensate for the negative impact of today's problematic moments and would help stabilize the activities of the law enforcement body, provided many new tools for the manager to implement his powers, a wide range of which is provided for in the current legislation.

Отмечено, что компетенция и полномочия руководителя органа полиции постоянно расширяются, так как это обусловлено ситуацией в стране, а нагрузка на личный состав увеличивается, то диджитализация служебной деятельности полиции частично могла бы компенсировать негативное влияние проблемных моментов настоящего и помогла бы стабилизировать деятельность правоохранительного органа, дало б много новых инструментов реализации руководителю его полномочий, широкий спектр которых предусмотрен в рамках действующего законодательства.
Keywords: компетенція; повноваження; керівник територіального органу Національної поліції; competence; authority; head of the territorial body of the National Police; компетенция; полномочия; руководитель территориального органа Национальной полиции