Вплив матеріального стану на психічне здоров'я мешканців Харківщини: деякі результати дослідження - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Актуальність та особливості наукових досліджень в умовах воєнного стану: зб. матеріалів IV Міжнар. наук.-практ. інтернет- конф. з нагоди відзначення Дня науки-2024 в Україні (м. Київ, 22 трав. 2024 р.). - Київ: ДНДІ МВС України, 2024. - С. 415-418, 2024)
Розглянуто деякі значущі кореляційні зв’язки між матеріальним станом представників цивільного населення Харківщини та показниками психічного здоров’я та благополуччя. Відзначено, що існує багато факторів, які суттєво впливають на суб’єктивне благополуччя респондентів залежно від їх матеріального стану.

Some significant correlations between the material condition of representatives of the civilian population of Kharkiv region and indicators of mental health and well-being are considered. It was noted that there are many factors that significantly affect the subjective well-being of respondents, depending on their financial condition.

Рассмотрены некоторые значимые корреляционные связи между материальным состоянием представителей гражданского населения и показателями психического здоровья и благополучия. Отмечено, что существует много факторов, существенно влияющих на субъективное благополучие респондентов в зависимости от их материального состояния.
Keywords: психічне здоров’я; матеріальний стан; Харківщина; цивільне населення; mental health; material condition; Kharkiv region; civilian population; психическое здоровье; материальное состояние; Харьковщина; гражданское население