Професійна компетентність працівників Державної кримінально-виконавчої служби України у контексті психологічної готовності до змін - Мітрошкіна, О. В.; Mitroshkina, О. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9433-2836 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 303-305., 2019)
Автором зазначено, що підготовка працівників пенітенціарної системи до діяльності з ресоціалізації засуджених повинна являти собою цілеспрямований і специфічний педагогічний процес, що полягає в оволодінні слухачами впорядкованої системи знань механізмів ресоціалізаційного педагогічного впливу на засуджених, які забезпечують формування та розвиток в осіб, що оволодівають знаннями, умінь кваліфіковано застосовувати соціально-педагогічні технології в суб’єктно-об’єктних відносинах виховного процесу із засудженими, розвиток творчої складової особистості співробітника Державної кримінально-виконавчої служби, а також інших професійно важливих якостей, необхідних для виконання посадових обов’язків.

The author noted that the preparation of employees of the penitentiary system for the activities of resocialization of convicts should be a purposeful and specific pedagogical process, which consists in mastering the listeners of an ordered system of knowledge of the mechanisms of resocialization pedagogical influence on convicts, ensuring the formation and development of persons who acquire knowledge, skillfully apply social pedagogical technologies in the subject-object relations of the educational process with convicts, the development of the creative component of the personality of an employee of the State Penitentiary Service, as well as other professionally important qualities necessary for the performance of official duties.

Автором отмечено, что подготовка работников пенитенциарной системы к деятельности по ресоциализации осужденных должна представлять собой целенаправленный и специфический педагогический процесс, заключающийся в овладении слушателями упорядоченной системы знаний механизмов ресоциализационного педагогического воздействия на осужденных, обеспечивающих формирование и развитие у лиц, овладевающих знаниями, квалифицированно применять социально-педагогические технологии в субъектно-объектных отношениях воспитательного процесса с осужденными, развитие творческой составляющей личности сотрудника Государственной уголовно-исполнительной службы, а также других профессионально важных качеств, необходимых для выполнения должностных обязанностей.
Мітрошкіна, О. В. Професійна компетентність працівників Державної кримінально-виконавчої служби України у контексті психологічної готовності до змін / О. В. Мітрошкіна // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 303-305.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державна кримінально-виконавча служба України; Государственная уголовно-исполнительная служба Украины; State Penitentiary Service of Ukraine; діяльність органів і установ виконання покарань; деятельность органов и учреждений исполнения наказаний; activities of bodies and institutions for the execution of sentences; пенітенціарна служба; пенитенциарная служба; penitentiary service; виконання службових обов’язків; исполнение служебных обязанностей; performance of official duties; психологічна готовність до інноваційної діяльності; психологическая готовность к инновационной деятельности; psychological readiness for innovation; інноваційна готовність; инновационная готовность; innovative readiness; ресоціалізація засуджених; ресоциализация осужденных; resocialization of convicts