Особливості огляду місця події під час розслідування умисних вбивств малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності - Ганжа, Т. В.; Hanzha , T. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 6, т. 4. - С. 116-121, 2017)
У статті розглянуто організаційні й тактичні особливості проведення огляду місця події під час досудового розслідування умисних вбивств малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності. Наведено типові місця реалізації такого роду злочинного умислу. Виокремлено особливості підготовчого, а також специфіку тактики робочого етапів зазначеної слідчої (розшукової) дії. Висвітлено зміст та засади фахової діяльності щодо техніко-криміналістичного забезпечення огляду місця події у кримінальних провадженнях відзначеної категорії.

The article deals with the organizational and tactical peculiarities of conducting an overview of the place of the incident during the investigation of the deliberate killing of a young child or a woman who was known to be in a state of pregnancy for the perpetrator. The typical places of realization of such kind of criminal intent are shown. A number of peculiarities of the preparatory, as well as the specifics of the tactics of the working stages of the said investigative (search) action, are singled out. The content and principles of professional activity concerning the technical and forensic provision of the review of the place of the event in the criminal proceedings of the noted category are covered.

В статье рассмотрены организационные и тактические особенности проведения осмотра места происшествия во время досудебного расследования умышленных убийств малолетнего ребёнка или женщины, заведомо для виновного находившейся в состоянии беременности. Приведены типичные места реализации такого рода преступного умысла. Выделены особенности подготовительного, а также специфику тактики рабочего этапов указанного следственного (розыскного) действия. Освещены содержание и основы профессиональной деятельности по технико-криминалистическому обеспечению осмотра места происшествия по уголовным производствах отмеченной категории.
Keywords: огляд місця події; inspection of the scene; осмотр места происшествия; умисне вбивство; premeditated murder; умышленное убийство; умисне вбивство малолітньої дитини або жінки; intentional killing of a minor child or woman; умышленное убийство малолетнего ребенка или женщины; жінка у стані вагітності; pregnant woman; женщина в состоянии беременности