Становлення міжнародного законодавства про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку - Погребняк, О. С.; Pohrebniak, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3863-5530 (Порівняльно-аналітичне право. - 2019. - № 6. - С. 153-156, 2019)
Здійснено аналіз міжнародного законодавства про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку в контексті дієвого механізму реалізації та дотримання прав осіб із психіатричною інвалідністю. Становлення та розвиток міжнародного законодавства, яке регулює надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, засвідчив зміни щодо підходів лікування особи з використанням найменш обмежувальних заходів. Досліджено правову природу справ про надання медичної допомоги в примусовому порядку. Розкрито поняття медичної допомоги в примусовому порядку, сформульовано умови застосування медичної допомоги в примусовому порядку.

The analysis of international legislation on coercive psychiatric aid in the context of an effective mechanism for the implementation and observance of the rights of persons with psychiatric disabilities has been carried out. The development of international legislation on coercive psychiatric has proved the changes in the treatment of a person using the least restrictive measures. The legal nature of compulsory medical care cases has been investig.

Осуществлен анализ международного законодательства о предоставлении психиатрической помощи в принудительном порядке в контексте действенного механизма реализации и соблюдения прав лиц с психиатрической инвалидностью. Становление и развитие международного законодательства, регулирующего предоставление психиатрической помощи в принудительном порядке, показал изменения относительно подходов лечения лица с использованием наименее ограничительных мер. Исследована правовая природа дел о предоставлении медицинской помощи в принудительном порядке. Раскрыто понятие медицинской помощи в принудительном порядке, сформулированы условия применения медицинской помощи в принудительном порядке.
The development of the legislation of coercive medical aid
Погребняк, О. С. Становлення міжнародного законодавства про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку [Електронний ресурс] / О. С. Погребняк // Порівняльно-аналітичне право. - 2019. - № 6. - С. 153-156. - Режим доступу: http://www.pap.in.ua/6_2019/38.pdf.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; обмеження прав і свобод громадян; ограничение прав и свобод граждан; limitation of person’s rights and freedoms; медична допомога в примусовому порядку; медицинская помощь в принудительном порядке; coercive medical aid, ex parte proceeding; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; законодавство; законодательство; legislation; психіатрична допомога; психиатрическая помощь; psychiatric help