Чинники та наслідки насильства за гендерною ознакою - Кірко, В. О.; Kirko , V. O. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 104-107, 2023)
Зазначено, що гендерне насильство є складною проблемою і не спричинене одним фактором. Зазвичай це результат комбінації факторів, які сприяють його існуванню. Розуміння цих факторів може допомогти в запобіганні гендерному насильству та втручанні в нього.

It is noted that gender-based violence is a complex problem and is not caused by one factor. It is usually the result of a combination of factors that contribute to its existence. Understanding these factors can help prevent and intervene in gender-based violence.

Отмечено, что гендерное насилие является сложной проблемой, которое вызвано не одним фактором. Обычно это результат комбинации факторов, способствующих его существованию. Понимание этих факторов может помочь в предотвращении гендерного насилия и вмешательство в него.
Keywords: ґендерно зумовлене насильство; gender-based violence; гендерно обусловленное насилие; насильство за гендерною ознакою; насилие по гендерному признаку; захист прав жінок; protection of women's rights; защита прав женщин; запобігання гендерному насильству; prevention of gender-based violence; предотвращение гендерного насилия