Реформування адміністративно-правового статусу Держпродспоживслужби: виклики та перспективи розвитку - Дмитренко, В. І.; Dmytrenko, V. I. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 111-113, 2023)
Відзначено, що реформування адміністративно-правового статусу Держпродспоживслужби включає модернізацію нормативної бази, оптимізацію організаційної структури, розвиток кадрового потенціалу та впровадження новітніх технологій. Вирішення цих завдань дозволить підвищити ефективність діяльності служби, забезпечити належний рівень захисту прав споживачів та безпеки продукції, а також сприятиме інтеграції України до європейської спільноти.

It was noted that the reform of the administrative and legal status of the State Production and Consumer Service includes the modernization of the regulatory framework, optimization of the organizational structure, development of personnel potential and introduction of the latest technologies. Solving these tasks will increase the efficiency of the service, ensure the appropriate level of consumer rights protection and product safety, as well as contribute to the integration of Ukraine into the European community.

Отмечено, что реформирование административно-правового статуса Госпродпотребслужбы включает в себя модернизацию нормативной базы, оптимизацию организационной структуры, развитие кадрового потенциала и внедрение новейших технологий. Решение этих задач позволит повысить эффективность деятельности службы, обеспечить надлежащий уровень защиты прав потребителей и безопасности продукции, а также будет способствовать интеграции Украины в европейское сообщество.
Keywords: реформування; адміністративно-правовий статус; Держпродспоживслужба; Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; reforming; administrative and legal status; State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection; реформирование; административно-правовой статус; Госпродпотребслужба; Государственная служба Украины по вопросам безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей