Особливості закону України "Про Національну поліцію", що стосуються воєнного стану - Денищук, Д. Є.; Denyshchuk, D. Ye.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0285-8831 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 246-248, 2022)
Зазначається, що Закони № 1702 та № 2151 були введені в дію у 2022 році. Перший від 01.01.2022, а другий 03.04.2022, тобто зовсім нещодавно та один з них після введення правового режиму воєнного стану. Правові норми чинного Закону України «Про Національну поліцію» були своєчасно й навіть заздалегідь розширені у напрямку конкретизації повноважень Національної поліції та впровадження додаткових інструментів кадрової роботи. Отмечается, что Законы № 1702 и № 2151 были введены в действие в 2022 году. Первый от 01.01.2022, а второй 03.04.2022, то есть совсем недавно и один из них уже после введения правового режима военного положения. Правовые нормы действующего Закона «О Национальной полиции» были своевременно и даже заранее расширены в направлении конкретизации полномочий Национальной полиции и внедрения дополнительных инструментов кадровой работы. It is noted that Laws № 1702 and № 2151 were enacted in 2022. The first from 01.01.2022, and the second 03.04.2022, ie recently and one of them after the introduction of martial law. The legal norms of the current Law of Ukraine "On the National Police" were timely and even in advance expanded in the direction of specifying the powers of the National Police and the introduction of additional tools of personnel work.
Денищук Д. Є. Особливості закону України "Про Національну поліцію", що стосуються воєнного стану / Д. Є. Денищук // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Ф-т № 6, Каф. правоох. діяльності та поліціїстики, Наук. парк «Наука та безпека». - Харків, 2022. - С. 246-248.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; закон; правовий режим воєнного стану; територіальна оборона; правовой режим военного положения; территориальная оборона; law; martial law; territorial defense