Класифікаційна характеристика оціночних понять: деякі теоретичні аспекти - Павлюк, О. О.; Pavliuk, O. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 142-143, 2025)
В межах сучасного праворозуміння оціночні поняття вважаються специфічним засобом висловлення змісту нормативного акту, складовою юридичної термінології, прийомом юридичної техніки, інструментом індивідуальної піднормативної регламентації суспільних відносин. В науковій літературі склався плюралізм підходів, щодо критеріїв класифікації оціночних понять.

Within the framework of modern legal understanding, evaluative concepts are considered a specific means of expressing the content of a regulatory act, a component of legal terminology, a method of legal technique, a tool for individual sub-normative regulation of social relations. In the scientific literature, a plurality of approaches has developed regarding the criteria for classifying evaluative concepts.
Keywords: юридична техніка; оціночні поняття; класифікація; legal techniques; valuation concepts; classification