Формування кримінального законодавства в Україні: історична ретроспектива - Вишневський, В. А.; Vyshnevskyi, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 102-104, 2025)
Зауважено, що сучасні джерела кримінального права України тісно пов’язані з історичним законодавством, яке виступає його складовою та має значення для розуміння еволюції кримінально-правових норм.

It is noted that modern sources of criminal law of Ukraine are closely related to historical legislation, which is its component and is important for understanding the evolution of criminal law norms.
Keywords: кримінальне законодавство; Україна; історико-правовий аспект; джерела кримінального права; criminal legislation; Ukraine; historical and legal aspect; sources of criminal law