Щодо визначення предмета криміналістичної тактики - Говорущак, К. К.; Hovorushchak, K. K. (Актуальні проблеми криміналістичного та експертного забезпечення діяльності правоохоронних органів та суду в Україні : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав. 2021 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2021. - С. 113-115, 2021)
Відзначено, що під предметом криміналістичної тактики необхідно розуміти визначену в приписах кримінального процесуального законодавства сукупність науково обґрунтованих прийомів і рекомендацій, а також практичних дій уповноважених суб’єктів спрямованих на забезпечення виконання завдань кримінального провадження, попередження та протидії кримінальних правопорушень.

It is noted that the subject of forensic tactics should be understood as a set of scientifically based techniques and recommendations, as well as practical actions of authorized entities, defined in the provisions of criminal procedural legislation, aimed at ensuring the fulfillment of the tasks of criminal proceedings, prevention and counteraction to criminal offenses.

Отмечено, что под предметом криминалистической тактики необходимо понимать определенную в предписаниях уголовного процессуального законодательства совокупность научно обоснованных приемов и рекомендаций, а также практических действий уполномоченных субъектов направленных на обеспечение выполнения задач уголовного производства, предупреждения и противодействия уголовным правонарушениям.
Keywords: криміналістика; криміналістична тактика; предмет криміналістичної тактики; forensics; forensic tactics; subject of forensic tactics; криминалистика; криминалистическая тактика; предмет криминалистической тактики