Психологічна характеристика соціального інтелекту в юнаків і дівчат студентського віку - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Петренко, О. І.; Petrenko, O. I.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 107-111, 2019)
Надано психологічну характеристику соціального інтелекту як інтелектуальної здібності, яка визначає успішність спілкування і соціальної адаптації молоді. Емпірично вивчено показники рівнів соціального інтелекту серед юнаків та дівчат студентського віку.

The psychological characteristics of social intelligence as an intellectual ability that determines the success of communication and social adaptation of young people are provided. Indicators of levels of social intelligence among boys and girls of student age were empirically studied.

Дана психологическая характеристика социального интеллекта как интеллектуальной способности, которая определяет успешность общения и социальной адаптации молодежи. Эмпирически изучены показатели уровней социального интеллекта среди юношей и девушек студенческого возраста.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; соціальний інтелект; social intelligence; социальный интеллект; спілкування; communication; общение; молодь; young; молодежь