Роман Шухевич - Довбиш, А. С.; Dovbysh, A. S. (Українська національна революція 1917–1921 рр. – досвід та уроки боротьби за державність : Всеукр. наук. форум, присвяч. 100-й річниці завершення Української національної революції (м. Харків, 25 листоп. 2021 р.). – Харків: ХНУРЕ, 2021. – С. 34-36, 2021)
Досліджено діяльність Романа Шухевича – одного з найвидатніших постатей національно-визвольної боротьби 1930–40-х рр., символ героїчної боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу.

The activity of Roman Shukhevych, one of the most prominent figures of the national liberation struggle of the 1930s and 40s, a symbol of the heroic struggle for the Ukrainian Independent Cathedral State, was studied.

Исследована деятельность Романа Шухевича – одного из величайших фигур национально-освободительной борьбы 1930–40-х гг., символ героической борьбы за Украинское Самостоятельное Соборное Государство.
Keywords: Шухевич Р.; Shukhevich R.; національно-визвольна боротьба; national liberation struggle; национально-освободительная борьба; ОУН; Організація українських націоналістів; Organization of Ukrainian nationalists; Организация украинских националистов; УПА; Українська повстанська армія; Ukrainian Insurgent Army; Украинская повстанческая армия