Розслідування та попередження викрадення людини, вчиненого з корисливих мотивів : автореф. дис. - Олішевський, В. В.; Olishevskyi, V. V.; Олишевский, В. В. (Харків, 2005)
Дисертація являє собою комплексне наукове дослідження проблем розслідування та попередження викрадення людини, вчиненого з корисливих мотивів. У дисертації розроблено криміналістичну характеристику викрадення людини, вчиненого з корисливих мотивів. Робота містить низку теоретичних положень і практичних рекомендацій, які сформульовані з урахуванням особливостей предмета злочинного посягання, механізму вчинення викрадень людей, практики їх розкриття, розслідування та попередження, і мають елементи наукової новизни.

The dissertation is a comprehensive scientific study of the problems of investigation and prevention of kidnapping committed for selfish motives. In the dissertation the criminological characteristic of kidnapping committed for selfish motives is developed. The work contains a number of theoretical provisions and practical recommendations, which are formulated taking into account the characteristics of the subject criminal encroachment, the mechanism of kidnappings, the practice of their detection, investigation and warnings, and have elements of scientific novelty.

Диссертация представляет собой комплексное научное исследование проблем расследования и предупреждения похищения человека, совершенного из корыстных побуждений. В диссертации разработана криминалистическая характеристика похищения человека, совершенного из корыстных побуждений. Работа содержит ряд теоретических положений и практических рекомендаций, которые сформулированы с учетом особенностей предмета преступного посягательства, механизма совершения похищений людей, практики их раскрытия, расследования и предупреждения, и имеют элементы научной новизны.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Investigation and prevention of kidnapping committed with lucrative impulse
Олішевський, В. В. Розслідування та попередження викрадення людини, вчиненого з корисливих мотивів : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / Олішевський Вадим Володимирович; МВС України, Нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2005. - 20 с.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.09; Україна. Ukraine. Украина; криміналістична характеристика злочинів; криминалистическая характеристика преступлений; criminalistical characteristic of crimes; викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів; похищение человека, совершенное с корыстных побуждений; kidnapping committed with selfish motives; розслідування викрадення людини; расследование похищения человека; investigation into the abduction; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Кримінологія. Criminology. Криминология; попередження злочинів; предупреждение преступлений; crime prevention; мотиви викрадення людини; мотивы похищения человека; motives for kidnapping; особа злочинця; личность преступника; person of the criminal