Соціальні аспекти бюджетного фінансування - Сєвідова, І. О.; Sievidova, I. O.; Iryna Sievidova (Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: тези доп. Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Харків, 2 листоп. 2023 р.) / Держ. біотехнолог. ун-т. - Харків: ДБТУ, 2023. - С. 176-178, 2023)
Сучасне фінансування системи соціального захисту населення в Україні здійснюється з бюджетів усіх рівнів, як державного, так і регіональних бюджетних та позабюджетних фондів. Досить велика частина коштів для фінансування соціальних зобов'язань за допомогою міжбюджетних трансфертів перерозподіляється державою між ланками бюджетної системи через дотації, субвенції та інші міжбюджетні трансферти. Таким чином, фінансування соціального захисту населення країни є багаторівневим.

Modern financing of the system of social protection of the population in Ukraine is carried out from the budgets of all levels, both state and regional budgetary and extra-budgetary funds. A fairly large part of funds for financing social obligations with the help of interbudgetary transfers is redistributed by the state between the branches of the budget system through subsidies, subventions and other interbudgetary transfers. Thus, the financing of social protection of the country's population is multi-level.

Современное финансирование системы социальной защиты населения в Украине осуществляется из бюджетов всех уровней как государственного, так и региональных бюджетных и внебюджетных фондов. Достаточно большая часть средств для финансирования социальных обязательств посредством межбюджетных трансфертов перераспределяется государством между звеньями бюджетной системы через дотации, субвенции и другие межбюджетные трансферты. Таким образом, финансирование социальной защиты населения страны является многоуровневым.
Keywords: Україна; бюджетне фінансування; фінансування системи соціального захисту населення; соціальний захист; Ukraine; budgetary funding; social protection; Украина; бюджетное финансирование; социальная защита населения